Yummy Tummy Noodle

About This Project

Project location: Burpengary QLD

2021 I 70m2 I

Yummy Tummy Noodle is a small and bespoke noodle takeaway restaurant situated in Burpengary Station Village. The design concept intertwined both modern design with the authentic charm of the Kawara roof tile shingles that were traditionally used to line the roof structures of ancient oriental village huts.

Fixed grid framed glazing and feature bifold windows were specified to open up visual access into the space whilst also act as a subtle link to Chinese paper windows – historically used for interior screening and windows in Southeast Asian Countries. Round end cedar timber shingles were used to clad the solid portions of the shopfront as well as line the feature pelmet designed to conceal the front of house kitchen exhaust hood. The shingles were used to portray a modern adaptation of the Kawara roof tile and to further reflect the round noodle shapes and colours demonstrated within the restaurant’s key logo imagery. Warm grey tiles were specified to the counter front, and crisp white paint finishes were selected for the internal walls and ceiling to ground the warm space with a neutral base palette. Minimal lantern style pendant lighting fixtures were positioned above the counter to bring warmth and denote a subtle link to the iconic oriental style paper lantern. The Yummy Tummy Noodle logo was communicated through illuminated external and internal signage solutions. 

Timber framed lightbox menus were designed and positioned to the right-hand side wall – adjacent to the order placement side of the counter. The lightbox menus were created to display a total of 50 menu items that could be changed and adapted depending on the restaurant’s meal offerings. Direction was given to the graphic designer to capture and display each menu item in a beautiful and simplified manner to ensure that each of them was easy to read and understand from a customer standpoint. The internal dining offerings included a custom bar height table and curved communal dining table that were positioned against the operable tilt up windows to provide customers with external views while dining. Matt black furniture was specified for both internal and external seating solutions.

Category
Hospitality, Interior, Retail


Subscribe to our newsletter